14.4.2023

Jak na svědění hlavy radí TRICHOLOG

Obtěžuje vás opakované svědění hlavy a nevíte si rady? Příčin je mnoho, jistě ty nejčastější z nich znáte. Jak se svědění zbavit rychle a účinně?

Akutní svědění hlavy spolehlivě vyřeší Derma sérum

Ať už vás trápí seboroická dermatitida, lupy, dehydrovaná či přecitlivělá pokožka, pomůže vám lékařsko-kosmetický produkt Derma sérum. Jde o hypoalergenní přípravek určený pro všechny typy pleti, který navrací obsah vody do jednotlivých vrstev kůže. Proniká hluboko do pokožky a ulevuje od svědění. „Nemastí pokožku, a tak jej můžete nanášet kamkoliv na tělo i několikrát během dne. Svědění je tím zažehnané, problém však nikoliv,“ upozorňuje tricholožka Lenka Kašpaříková.

Svědění hlavy je potřeba řešit

Nejenže svědění člověka znervózňuje a je nepříjemné, může ale znamenat také přítomnost mikroorganismů či kožní nemoci. Ty mají vliv na kvalitu a zdraví vlasů. Časté sahání si do vlasů a drbání pokožku dráždí, poškozuje, a vlasům krátí životní cyklus.

Pokud jste si v předešlých dnech pokožku hlavy umyly horkou vodou, spálili na slunci či podráždili velkou mírou potu, vězte že svědění poleví a už se nevrátí. Trápí-li vás svědění či pnutí pokožky opakovaně nebo dokonce konstantně, je nutné najít a vyřešit příčinu dřív, než vlasy zeslábnou a začnou předčasně vypadávat.

  • Seboroická dermatitida představuje nejčastější příčinu opakovaného svědění pokožky hlavy, obličeje a okolí potních žláz. Doprovází ji ohraničené zarudlé skvrny s bílými až žlutými šupinkami kůže. Objevuje se a mizí v závislosti na stresu, stravě a hormonálních výkyvech.
  • Mikroorganismy se množí na pokožce hlavy jako houby v lese – pokud mají dostatek vlhkosti, málo kyslíku a světla. Proto vlasy po mytí vždy u pokožky hlavy vysušte. Ideálně fénem, vlažným vzduchem.
  • Alergická reakce může vyvolat svědění kdekoliv na těle, včetně pokožky hlavy. Alergie na potraviny jsou viditelné okamžitě a poměrně rychle mizí, pozor však dejte také na barvy na vlasy či podráždění kůže oxidačním činidlem pro odbarvování.
  • Únava a dehydratace postihuje celý náš organismus, nejčastěji koncem zimy a na jaře. Dopřejte si detox a pravidelný pitný režim. Správná životospráva se promítne i na kvalitě vlasů a pružnosti vlasové pokožky.

Svědění pokožky hlavy z uvedených důvodů pomůže jako doplněk léčby vyřešit Derma sérum. S diagnózou a volbou správných přípravků pro váš typ vlasů poradí trichologické vyšetření.