12.5.2020

Šťastný Nový rok podruhé

Také máte pocit, že je letošní květen takový malý leden? Využíváte času v nouzovém režimu k záležitostem, které jste odkládali? Rovnáte staré papíry, jarní úklid máte za sebou už dvakrát, plánujete, s jakými sporty letos začnete, zaseli jste druhé klíčky zeleniny, protože ty první jsou už do zahrádky přerostlé, a vymýšlíte, co dál? Pojďme společně nastavit i pravidla hygieny vlasů.

Tricholožka vám jistě řekla, že máte nechat šampon na pokožce hlavy 5 minut. Nebo že se přípravky značky Vivipharma používají v daném pořadí. Možná i to, že byste měla péči obměňovat nebo sledovat, jak se vyvíjí stav vašich vlasů. Bezprostředně po návštěvě trichologa postupy dodržujeme, ale jak na to, aby člověk nezapomínal, i když jsou problémy zažehnané?

Jako s malým dítětem 😉

Malé dítě učíme čistit zoubky 3 minuty. A ty jsou dlouhé jak týden před výplatou. S působením šetrných přípravků je to stejně. Když nanesete šampon nebo vlasovou vodu, chvíli drbete pokožku hlavy a za okamžik vás to přestane bavit, přípravek smyjete a jdete na další. Zkuste si však změřit, jak dlouho těch 5 minut opravdu trvá. Je to čas na vydrbání celého těla? Na vyčištění zubů ve sprše? Na oholení nohou? S šamponem na hlavě se dá stihnout ledacos 😉

Značka Vivipharma si zakládá na tom, aby šampony, vlasové vody i další preparáty působily na naši pokožku co nejšetrněji. Proto potřebují pro správné fungování čas. Až budete vařit večeři, zaběhněte s kuchyňskou minutkou do koupelny a připravte si ji, ať své mytí vlasů správně časově nastavíte jednou pro vždy.

Podprahové signály a mnemotechnické pomůcky

Stále se vám plete, co se jak dlouho nechává působit, v jakém pořadí se přípravky používají, co se oplachuje a co ne? Zkuste si lahvičky roztřídit a seřadit – co se oplachuje, dejte do sprchového koutu, co ne, postavte k zrcadlu nebo k fénu. Ale pozor! Fénovat až po 5 minut(k)ách, abyste přípravek nevyfoukali pryč z vlasů spolu s vodou 😉 Ve sprše pak přípravky seřaďte v tom pořadí, ve kterém se používají. Perfektní je, že značka Vivipharma sází i na barevné rozlišení, takže si můžete spojit, že například modrý šampon Derma Oil je taková běžná barva = modrá pro denní použití, působí jen krátce, stačí 2 minuty. Oproti tomu zelená barva řešící mastné vlasy potřebuje pro správný účinek 5 minut.

Přípravky značky Vivipharma ve zkratce:

  • šampony jsou koncentráty, proto se před použitím protřepávají
  • vlasové vody se nikdy neoplachují
  • šampony pro čištění vlasové pokožky se nanášejí pouze k pokožce hlavy
  • balzámy a kondicionéry na vlasy patří pouze do vlasů, ne k vlasové pokožce
  • když necháte jakýkoliv přípravek působit 5 minut, neprohloupíte
  • naopak kratší doba působení u přípravků, kde se doporučuje 5 min, snižuje jejich účinek

Správné pořadí užívání přípravků:

  1. pokožku hlavy vyčistit peelingem
  2. umýt pokožku šamponem určeným pro vlasovou pokožku
  3. umýt vlasy šamponem pro váš typ vlasů
  4. uzavřít vlasový stvol vlasovým krémem Instant nebo kondicionérem
  5. ošetřit vlasovou pokožku vlasovou vodou
  6. až po 5 minutách fénovat a nanášet další vlasovou kosmetiku (tužidlo, lak, antigravity přípravky)

Zvyk je železná košile

Využijte tuto dobu pro nastavení správných návyků, udělejte si jeden den pro sebe a své vlasy, jakmile to zkusíte, najdete řád a mytí vlasů se pro vás stane automatickým rituálem.