10.3.2023

Regenera activa lepší než mezoterapie a plazmaterapie?

Nejnovější miniinvazivní ošetření Regenera activa účinně brání řídnutí vlasů v důsledku androgenetické alopecie. Představuje bezpečné, jednoduché a účinné řešení obnovy funkce vlasových folikulů v útlumu.

Padání vlasů, řídnutí vlasového porostu a slábnutí vlasů v závislosti na věku postihuje muže i ženy. Zatímco muži zaznamenají úbytek vlasů v přední linii, koutech či vertexu (kolečku na vršku hlavy) již po 20. roku života, ženy trápí prořídnutí celého vrchu hlavy později (předně v oblasti pěšinky). Většinou kolem 40 let nebo s příchodem menopauzy. Proces řídnutí vlasového porostu je postupný, nenápadný a provází jej slábnutí vlasového stvolu. Ten je co do šířky tenčí, dorůstá se kratší délky a ztrácí pružnost. Vlasový folikul je delší dobu v klidové fázi, a tak po vypadnutí čekáme na nový vlas nezvykle dlouho. 

Za plešatost můžou hormony

Androgenní alopecie je ztráta vlasů, která je chronická a souvisí s hormony nazývanými androgeny. Zejména s dihydrotestosteronem (DHT). Androgeny jsou důležité např. pro normální sexuální vývoj, mají však také vliv na regulaci růstu vlasů. DHT způsobuje předně mužskou vzorovou plešatost. Na vlasy v zadní části hlavy však nepůsobí. Proto mají plešatící muži na zátylku vlasy husté, zdravé a silné. Obdobně je tomu u žen, kterým vlasy řídnou většinou z důvodu hormonální nerovnováhy. Opět nejvíce v koruně hlavy, zatímco vzadu bývají vlasy v pořádku. Této skutečnosti využívá metoda Regenera activa.

Mezoterapie versus plazmaterapie a Regenera activa

Zatímco mezoterapie vpravuje do pokožky uměle nakombinované látky podporující růst vlasů (např. kyselinu hyaluronovou, enzymy, minerální látky či antioxidanty), Regenera activa pracuje pouze s vlastní tkání klienta. Mezoterapii je nutné opakovat a potřebné látky pokožce pravidelně dodávat. Regenera activa představuje jednorázový zákrok s účinky až na 4 roky.

Při aplikaci plazmaterapie je účinnou složkou klientova plazma obsahující buňky, které dokáží léčit tkáně kdekoliv na těle. Regenera activa oproti tomu obsahuje výhradně růstové buňky vlasových folikulů, proto dokáže na obdobném principu zasáhnout cíleně a její účinky jsou tak mnohonásobně větší.

Regenera activa účinně zastavuje řídnutí vlasů až na 4 roky

Díky metodě autologního mikrograftingu (AMT) působí Regenera activa blahodárně na přirozenou obnovu růstového cyklu vlasů. Navrací pokožce hlavy pružnost, pevnost a schopnost regenerace. Obnovuje funkci folikulů, které jsou v útlumu a odpočívají.

  • PRO MUŽE I ŽENY
  • PRO SLABÉ A ŘÍDNOUCÍ VLASY
  • BEZ CHEMICKÝCH PŘÍSAD
  • ŽÁDNÉ VEDLEJŠÍ ÚČINKY

Autologní mikrografting

Jedná se o odběr klientových vlastních růstových buněk. Při proceduře se odebere malá část zdravé tkáně z týlní oblasti, která je přirozeně odolná vůči plešatění. Z plochy o velikosti přibližně 1 cm2 se pod lokální anestezií odebírají mikroštěpy. Z nich se ve speciálním přístroji vytvoří suspenze, kterou klientovi pomocí mikrojehliček aplikuje zkušený lékař. Růstové faktory obsažené ve štěpech po aplikaci do cílové oblasti efektivně zastavují řídnutí a slábnutí vlasů až na 4 roky.

Objednejte se na vstupní vyšetření na některé z našich poboček a zjistěte o této metodě více.