22.7.2023

Proti podzimnímu padání vlasů je nutné bojovat v létě

Letní slunce je ještě v plné síle, užíváme si ho každým douškem a jen občas nás napadne, že se kvapem blíží září, škola, povinnosti, podzimní splíny a také… padání vlasů. Jenže právě na to bychom měli myslet již nyní. Jak souvisí padání vlasů na podzim s letní péčí o vlasy?

Proč vlasy padají hlavně na podzim?

Je to jednoduché, životní cyklus vlasu vrcholí fází zvanou katagen, kdy degraduje vlasová cibulka, až úplně vymizí a vlas vypadne. Tato fáze trvá 3 měsíce. Je přirozená. A průměrně po ní člověku vypadne do 50 vlasů za den. Na podzim se tento počet zvedá až na dvojnásobek, tedy 100 vlasů, protože právě během parného léta vlasy trpí. Tělo nezvládne vyživit všechny vlasové stvoly a „uleví“ folikulům tím, že jich nechá vypadnout více, než jsme zvyklí.

Jak předejít podzimnímu padání vlasů již v létě?

  • Dodržujte pitný režim a dopřejte hydrataci i svým vlasům – nedostatek vody bere vlasům nejen lesk, ale i pevnost, proto se lámou a třepí. 35 ml vody na každý kilogram hmotnosti těla je dobrý základ. K tomu přidejte   mono a disacharidy v přírodní kombinaci s aminokyselinami, které posilují hydratační a elastizační složku vlasu.
  • Čtěte složení přípravků na vlasy. V létě více než kdy jindy vlasům škodí chemie a jakékoliv zbytečné produkty, které vlasy obalí, zatíží a nedovolí proniknout výživě. Používejte bezoplachové přípravky s obsahem keratinu a kolagenu, které vlas uhladí a vytvoří bariéru proti vnějším vlivům jako je slunce, vítr nebo slaná voda, a přitom může vlas „volně dýchat“.
  • Vysoušejte pokožku hlavy. I když vám to může připadat zbytečné nebo v horkých dnech nepříjemné, je to opravdu důležité. Mokré prostředí pokožky hlavy, které se zapaří horkem, je ideální pro život mikroorganismů, bakterií a plísní. Zkrátka jako houby v lese rostou i problémy na zapařené pokožce hlavy. Vysoušejte vlažným vzduchem a s ochrannými přípravky nebo vlasovými oleji.

Nejlepší čas pro Genetics-LPA

Abyste se vyhnuli padání vlasů zcela a přitom naopak podpořili růst krásných zdravých vlasů, začněte během léta s tříměsíční kúrou Genetics-LPA. Obsahuje kmenové buňky rostlinného původu, které brzdí buněčné stárnutí a dokáží nastartovat růstový proces i tam, kde již zpomaluje.

Zinek, ženšen, biotin, kofein, L-arginin, proteiny, aminokyseliny, vitaminy, Omega 3 a 6 mastné kyseliny a další funkční složky

spolu s extraktem z ovocné buněčné kultury jabloně zaručují stimulaci regeneračních procesů kůže.

Genetics-LPA bojuje proti:

  1. PADÁNÍ VLASŮ
  2. ŘÍDNUTÍ VLASŮ
  3. STÁRNUTÍ KMENOVÝCH BUNĚK
  4. ŠEDIVĚNÍ

A podporuje:

  1. růstovou funkci folikulů
  2. obranyschopnost vlasů před UV zářením
  3. boj s vlivem oxidačního stresu na vlasy
  4. detoxikaci vlasové pokožky

Sada obsahuje šampon, aktivátor kmenových buněk a vlasovou vodu. Více o aplikaci a klinických testech se dočtete zde.