24.5.2022

Prodloužení vlasů keratinem – výhody, nevýhody, alternativa

Přicházejí letní teploty a s nimi tradiční dilema – ostříhat na krátko nebo nosit culík? Ti, kdo volí culík, občas spláčou nad jeho objemem a hledají možnosti, jak jej obohatit. Prodloužení keratinem je hit. Pravé vlasy, které je možné barvit i vlnit, malé nenápadné spoje… a je keratin opravdu k vašim vlasům tak šetrný, jak se říká? Co je keratin a existuje alternativní řešení šetrného prodloužení vlasů?

Co je to keratin?

Přírodní keratin je stavební bílkovina, která se stará o odolnost a strukturu naší pokožky, nehtů, vlasů a vousů. Je nerozpustná ve vodě, ale teplem degraduje, proto při častém či nesprávném fénování, žehlení nebo vystavování slunci vlasy ztrácí svou pružnost, krepovatí a třepí se.

Umělá keratinová polymerní hmota určená k prodlužování vlasů má podobné složení jako keratin, proto je prodloužení touto metodou do určité míry šetrné. Např. oproti prodloužení pomocí kovových kroužků nebo trubiček.

Jak prodloužení keratinem funguje?

Nový pramínek vlasů je zakončený keratinovým „nehtíkem“, ten se přitaví k vašemu pramínku vlasů o obdobné tloušťce speciálními kleštěmi, které spoj zahřejí a nehtík rozpustí. Pomačkáním mezi prsty pak keratinovou hmotu rozprostřete mezi všechny vlasy v pramínku.

Nevýhody prodloužení keratinem

Základem je mít dobrého kadeřníka, který ví, že:

  1. spoj musí být dostatečně vzdálený od pokožky hlavy, aby se mohl pramen volně hýbat a nevytrhával vlasy klienta
  2. teplota rozehřátí nehtíku musí být do 120 °C, aby nepoškodila vlasy klienta
  3. spoj je potřeba dobře promnout, jinak hrozí, že z pramenu budou padat prodloužené vlasy
  4. vlastní vlasy, na které keratin připevňuje, jsou namáhané a potřebují pravidelnou úlevu – každý posun po odrostu by se měl upevnit na jiné místo, než kde byl původně
  5. při sundávání prodloužení stačí nanést kvalitní odstraňovač lepidla, spoj se nemusí drtit kleštěmi, protože právě kleště vlasy ničí nejvíce

Alternativa prodloužení keratinem – hairtalk extensions

Vlasové centrum a klinika zdraví Clinical Hair&Health nabízí řešení pro klienty, kteří mají jemné, lámavé nebo řídké vlasy, a nemohou tudíž využít prodloužení keratinem.

hairtalk extensions šetrné prodloužení pro jemné vlasy

Prameny vyrobené ze 100% lidských Remy vlasů.

4 různé typy nenápadných keratinových pásek a široký výběr odstínů umožňují vybrat ideální řešení pro každou klientku.

Za méně než hodinu můžete změnit vzhled podle svých představ.

Keratin jako maska

Trápí vás suché, špatně česatelné nebo elektrizující vlasy? Vyzkoušejte Protettivo ochrannou keratinovou masku obsahující synergii látek s kerato-restrukturačním účinkem: extrakty z rostlin, keratin, peptidy a protizánětlivé složky, které pokožku a vlasy chrání, zklidňují, hydratují a zvyšují jejich elasticitu. Po nanesení do délek vlasů můžete bez obav plavat v moři nebo bazénu. Co nejčastěji však vlasy oplachujte čistou vodou a znovu naneste bezoplachovou péči jako štít před vnějšími vlivy.