15.6.2021

Praktické tipy na letní péči

V létě vlasy zatěžuje sluneční záření, horko, klimatizace, slaná i chlorovaná voda a také nedostatečná nebo nevhodná péče. Ukážeme vám jednoduchá pravidla pro to, jak vlasy zbytečně nenamáhat a udržet jejich kvalitu a barvu i v tropických teplotách.

Péče by měla být komplexní a pravidelná

To je vedro! Dobíhali jste dnes tramvaj nebo se potili v nějaké místnosti bez klimatizace? Vlasy jsou ok, ale u hlavy mastné dopuštění? Takhle přece zítra ven nemůžete, takže hurá do koupelny i přes to, že jste si vlasy ráno myli. Opláchnout šamponem jen pokožku hlavy, to stačí, když jste to drbali ráno podle pravidel… Je vám tahle situace povědomá? Tak tedy stop a trocha vysvětlování.

Máte-li v létě často pocit mastné vlasové pokožky, a přitom vlasy vypadají stále dobře (což se v létě stává, jelikož se pokožka na celém těle více potí, zatímco vlasy v délkách slunce a vítr vysušují), v takovém případě používejte neutrální šampon pro každodenní mytí – na barvené a odbarvované vlasy Clinical Derm Protettivo, na přírodní vlas Derma oil. Přidejte notnou dávku vlasového krému Instant, který vetřete do délek, necháte jej minimálně 5 minut působit a poté opláchnete.

Vlasy v délkách můžete také vyživit a ochránit při častém mytí tak, že do Instantu přidáte pár kapek přípravku Glycosan Plus Lifting oil. Výsledná emulze krásně zkrotí kudrnaté vlasy, zlepší česatelnost a ochrání barvené i odbarvené vlasy před UV zářením.

Se správným výběrem šamponu pro váš typ pokožky a vlasů poradí tricholog, ale mějte na paměti, samotný šampon k mytí nikdy nestačí. Vlasy jsou po umytí kvalitním šamponem náchylnější k cuchání, protože je struktura vlasu vyčištěná, zdrsněná – vlas se otevírá pro příjem výživných látek a hydratace. Je potřeba – hlavně v létě – vlas uhladit, hydratovat a poskytnout mu ochranu před UV zářením a dalšími vlivy zvenčí.

Vysoušet vždy a všude

Znáte harmonogram dovolenkového dne, že? Do bazénu, do moře, na výlet, k baru a druhý den znovu, tak proč vlasy pořád mýt a sušit? Zvlášť, když je máte stále v drdolu pod slamákem…

To proto, aby se neničily, nelámaly, zůstaly lesklé, barevné a hlavně zdravé. Nemusíte po každém skoku do bazénu běžet do sprchy a rychle smývat chlor nebo sůl. Stačí dopředu vlasy ochránit bezoplachovou péčí, která dodá vlasům potřebný kolagen a keratin. Do čistých vlhkých vlasů naneste např. keratinovou masku keratinovou masku Clinical Derm Protettivo, nechte minimálně 5 minut působit a poté vlasy vysušte vlažným vzduchem. Bezoplachové přípravky fungují podobně jako styling – teplý vzduch je na vlasech zafixuje a jejich účinek tak prodlouží.

Vysoušení vlasů je důležité také kvůli zdravé pokožce hlavy. Když necháte mokré vlasy schnout samovolně, může se pokožka hlavy zapařit a zvyšuje se riziko tvorby bakterií a lupů. Jednoduše: vše, co jste při mytí z pokožky hlavy odstranili a nevymylo se s vodou, ulpí znovu na pokožce hlavy. Fén a nízký teplotní stupeň zbytky nečistot odlehčí a šetrně vyfouknou pryč.

Vitaminy a pitný režim

V létě má naše tělo zvýšenou spotřebu vody. Vidíme to na pokožce celého těla, ale málokoho napadne, že stejný původ mají také matné a lámavé vlasy. Nedostatek hydratace bere vlasům lesk a pevnost. Dbejte na pitný režim a kvalitní a vyváženou stravu, vlasy se Vám odmění, uvidíte.

Naše doporučení z hlediska vnitřní výživy zní Glycovit Derma Forte – potravinový doplněk pro obnovení síly, lesku a vitality vlasů. Díky správné kombinaci minerálů, vitamínů a aminokyselin má blahodárný vliv na slabé a lámavé vlasy a na opálení kůže.

Tak už víte, kam sáhnout a čeho se vyvarovat? Teď jen vybrat perfektní dovolenkovou destinaci. Užijte si relax a kdyby se něco s péčí o vlasy zvrtlo, víte, kde nás najdete.