1.5.2023

Keratin na vlasy nebo pro vlasy?

Přírodní keratin je stavební bílkovina (protein), která se stará o odolnost a strukturu naší pokožky, nehtů, vlasů a vousů. Tvoří až 95 % vlasového stvolu a podle toho, jak je ve vlasech rozprostřen, máme vlasy buď rovné nebo vlnité. Keratin se standardně ve vodě nerozpustí, ale teplem degraduje a jeho struktura se dá poškodit i mechanicky. Jakmile k tomu dojde, mohou se odlomené částečky keratinu vymýt z vlasů ven.

Proto je důležité dbát na správný postup vysoušení vlasů. Při častém či nesprávném fénování, žehlení nebo vystavování slunci vlasy ztrácí svou pružnost, krepovatí a třepí se.

Nepřesušujte své vlasy ani pokožku hlavy!

Na množství a kvalitu keratinových vláken má vliv genetika, stáří i třeba nemoci, jak však předejít nadměrné ztrátě a porušení keratinových vláken?

  1. Vysoušejte vlasy vlažným vzduchem, ne horkým.
  2. Před žehlením, kulmováním a dalšími tepelnými úpravami používejte ochranu vlasů.
  3. Pokud vlasy odbarvujete nebo jste často na přímém slunci, doplňujte jim pravidelně keratin.
  4. Střídejte účesy, nenoste pevně stažené culíky nebo drdoly na stejném místě. Lépe volit copy nebo nechat vlasy rozpuštěné.

Vlasy se mohou na jaře spálit stejně jako pokožka

Pojem ostré jarní sluníčko známe všichni. Lidé s citlivou pokožkou předcházejí jarnímu spálení krémy s UV filtry. Na své vlasy však často zapomínáme. Vlasy totiž, stejně jako pokožka, obsahují zrna pigmentu. Světlé typy vlasů, vlasy poškozené, odbarvené, melírované či jinak namáhané potřebují ochranu a pravidelnou výživu.

Po zimě jsou vlasy navíc vyčerpané, střídání nízkých ranních teplot s odpoledním sluncem jim také nedělá dobře a sundáváním a nandáváním pokrývek hlavy dochází k elektrizování vlasů. Tomu všemu lze účinně přejít.

Keratinová maska Clinical Derm Protettivo ochrání vlasy a doplní keratin

Aplikujte výživnou keratinovou masku do pokožky i vlasové délky po umytí vlasů. Již neoplachujte a vysušte vlasy.

Vlasy budou ochráněné před vnějšími vlivy a pH pokožky v normálu. Užijte si své vlasy pružné, hladké, konečky zacelené, zkrátka na první i každý další pohled zdravé.