18.12.2023

Kouzlo jménem detoxikační peeling

„S příchodem zimy jsou vlasy rozlítané, elektrizující, zplihlé, postrádají lesk a často dochází k jejich lámání. Mnoho klientů si stěžuje na suché konečky vlasů a více se cuchající vlasy. Vlasová pokožka svědí, je zarudlá nebo se objevují lupy,“ popisuje problémy  vzniklé v důsledku zimy naše čelní tricholožka Lenka Kašpaříková.

Dopřejte své vlasové pokožce detox!

Zima postupně ukazuje svoji sílu a ať už jsme zastánci kulichů, roláků a šál nebo jsme vyrazili na hory a strávili týden v helmě, naše vlasy dostávají zabrat. Ani bez pokrývky hlavy si vlasy neodpočinou, protože střídání mrazivých teplot venku a těch příjemných v interiérech má na pokožku naší hlavy také značný vliv. Když k tomu připočteme zimní nedostatek pestré stravy, na kterou jsme zvyklí během zbytku roku, je jasné, že celá naše pokožka potřebuje zvýšenou pozornost a péči.

Proč tedy nedopřát i tomuto špatně dostupnému kousku těla detox?

 

K čemu je peeling na vlasy?

Stejně jako ten tělový slouží i vlasový peeling k očistě pokožky od odumřelých kožních buněk. Peeling Detoxi od Clinical Derm také k hloubkovému čištění. Tím podporuje okysličování pokožky a zpomaluje její stárnutí.

Peeling zbaví naši hlavu

  • nepříjemné tíhy
  • svědění
  • přebytečného mazu
  • lupů a dalších problémů

Peeling na vlasy vyčistí a otevře póry pokožky, takže se mnohonásobně zvětší vstřebatelnost léčivých látek z přípravků, které následně použijete. Vlasové vody a séra se dostanou hlouběji do pokožky a tím se zvýší jejich účinnost.

Díky tomu peeling vrátí vlasům energii a vitalitu. Na pohled i na dotek jsou vlasy a pokožka hlavy po použití peelingu zdravější.

Co peeling Detoxi obsahuje?

Koloidní stříbro nebo zlato (nanotechnologické částice), antiseptika, turmalín i výtažky z léčivých rostlin z Amazonie (z kakaa, jojoby, rýže seté a dalších). Pro své účinky je možné používat ho na celé tělo i ruce.

Pokud si nejste jisti, který zvolit, poraďte se ohledně typu peelingu s naším trichologem.

Cca jeden týden po chemickém barvení vlasů lze peeling použít i pro odstranění barvy usazené ve vlasové pokožce. Ne však hned po zásahu – barvení pokožku hlavy podráždí a ta potřebuje čas pro obnovu a regeneraci kožních buněk, tedy pro vytvoření tzv. hydrolipidního filmu. Film je tvořen převážně tukovou vrstvou z mazových žláz, chrání pokožku před vysoušením, šupinatěním a udržuje správné pH. Po týdnu je ideální čas pro odstranění barevného pigmentu, který se na hlavě usadil, aniž byste poškodili hydrolipidní film.

Pro koho je vlasový detox vhodný?

  • pro ženy i muže
  • pro všechny, které svědí pokožka hlavy
  • pro ty, které „bolí“ vlasy nebo cítí pnutí vlasové pokožky
  • pro klienty s lupy nebo mastícími se vlasy
  • pro ty, které trápí splihlé nebo elektrizující vlasy
  • slouží i jako prevence proti všem předchozím problémům
  • jako podpora / zlepšení účinku a lepší vstřebání vlasové vody

Jak často peeling používat?

Preventivní používání peelingu se doporučuje jednou za 14 dní.

V případě potřeby (vyšší fyzické námahy, při problémech s lupy nebo mastnými vlasy apod.) můžete po dohodě s trichologem peeling aplikovat po dobu 1 měsíce i dvakrát týdně.

Jak peeling aplikovat?

Do pěšinek, na mírně navlhčenou vlasovou pokožku nanášejte peeling krouživými pohyby mokrými bříšky prstů. Jemně masírujte vlasovou pokožku, dokud se neobjeví pěna, poté nechte na pokožce působit 5 minut. Pečlivě opláchněte a odstraňte veškeré zbytky, vlasy umyjte šamponem. Většinou na jednu aplikaci vychází ½ tubičky. Návod najdete také na každém balení přípravku.